Damesdispuut Lola
Damesdispuut Lola

5 december, de verjaardag van Sinterklaas. Totus heeft ook zijn eigen Sint. Sinterneeskens. En onze Sinterklaas verwacht ook voor elk dispuut een surprise. En dit jaar was LOLA uitgekozen om een mooie surprise voor Quaestor Domus te maken. Lastminute een surprise voor QD in elkaar zetten was de taak voor de lollies. Gelukkig was het idee voor de surprise er al: een fles stickerverwijderaar, want dat is toch iets wat die ridders nodig hebben. Van de conciërge hadden we een grote doos gekregen, er zijn inkopen gedaan bij de Hema, twee stokbroden, een bakje aioli en een fles wijn en het knutselen kan beginnen!

De glazen wijn waren ook weer zo tactisch neergezet, want op het moment dat iemand een stap zette ging het eerste glas wijn van die dag alweer over de vloer. Oh correctie: op het tapijt. Natuurlijk even balen maar eigenlijk vooral weer heel komisch, want ja, wat kan nou beter die wijn te lijf dan Eline dr parfume? Na het halve flesje parfum over de vloer te sprayen leek de vloer gelukkig weer schoon…  Snel door met de surprise! Met een beetje teamwork, gezelligheid, gegiechel en wat creativiteit was die binnen no time af. Even 5 minuten door de regen fietsen met een groot half-ingepakte surprise en we konden het bij Totus afzetten.

Die avond was het ook aan ons de beurt om de surprise te openen die voor LOLA was gemaakt. Gelukkig was iedereen nog nuchter genoeg om te snappen dat we van de Galliërs niet zoveel hoefde te verwachten. Een grote piemel inclusief ballen gemaakt van lollies. Hoe origineel. De lollies smaakte niet eens zo verkeerd. (Hierbij bedoel ik dan wel de snoepjes) Maar ze waren wel heel gevaarlijk in combinatie met de gladde vloer van bier met pepernoten. Het was dan ook niet onverstandig van Rieke om de lollie van Eline af te pakken, aangezien zij als eerste een paar valpartijen had gemaakt, waarna vele andere mensen volgde.
We hebben er wel iets van geleerd. Gladde vloeren in combinatie met veel alcohol is niet goed voor je, aangezien je er vele blauwe plekken aan over houd.

Je kan misschien ook genieten van: