Sinterklaasjim

De dames van Lola vroegen mij om even tussen de diensten in een klein verslag uit te brengen van vannacht. Voor deze dames doe ik alles, dus uiteraard ook een klein verhaaltje voor het slapen gaan schrijven. Vannacht was een vervroegde sinterklaas viering in de sociëteit, dit omdat ik het komende dagen al zo druk heb met alle pakjes voor de lieve kindertjes te bezorgen.. Tja mag TNT dan wel staken, wij doen het voor niets en gaan gewoon altijd maar door en door en door.. door weer en wind. De disputen hadden al ruim van te voren lootjes getrokken (op een natuurlijk ouderwetse manier die bij het authentieke nostalgische sinterklaas hoort) om een surprise, cadeau en een geweldig gedicht voor elkaar te maken (de een is daar iets meer in geslaagd, dan de ander) zo had ik het idee dat het gedicht aan bommel voor 2 disputen was bedoeld en was er een gedicht bijna in geslaagd tranen te laten vloeien in de soos. Gelukkig waren de meeste erg lachwekkend en was er een helemaaaal geen negatieve inslag dit jaar. Niet dat ik er veel van heb meegekregen maar goed, dit omdat de biertjes en port mij erg goed smaakte dit jaar. Tja sinterklaas heeft ook economische crisis dus moet zijn voordelen pakken waar die ze kan krijgen. Dat was ook wel een klein beetje te merken aan mijn gedrag en wil me hier dan ook voor verontschuldigen. Ik vond dat ik goed orde heb gehouden. Een negatief puntje van de avond vond ik dat er gedichten waren waar mijn naam onder stond, terwijl ik deze niet zelf heb geschreven… Als ik er achter kom wie dat heeft gedaan.. mag deze niet mee in de zak naar het warme Spanje, maar mag deze mij volgende jaar naar huis brengen en naast mij slapen wanneer ik eerst laveloos het bestuurshok heb ondergekotst..

Ik heb geen roddels meegekregen van deze avond, maar wil er nog wel even op duiden dat ik het schandalig vind van deze en genen  nog niet op de hoogte waren gesteld van de voorzitter van de sociëteitscommissie en Lies-An. Ook heb ik gehoord dat deze voorzitter het anders wil aanpakken. Iedereen maar dan ook iedereen moet een polo aan tijdens zijn welwillende bardienst. Erg vreemd dat er daar zo streng naar gekeken wordt aangezien de Sint toch meerdere malen dispuutskleding achter de bar heeft gespot. Als meneer de voorzitter hier voortaan vaker op wil letten, dan kan ik weer met een gerust hart richting Spanje. Deze kou is ook tevens niet goed voor mijn edele deel. Dat kun je navragen bij mijn vriendin, hij werkte echt niet omdat ik teveel alcohol op had hoor! Kwam gewoon door het weer..

 

Ik zou het ook erg op prijs stellen als de disputen mij nog zouden kunnen vertellen wat er uiteindelijk voor cadeaus gekregen zijn.(dit kan via het gastenboek van Lola, dat lees ik regelmatig) Dat Lola een scorebord heeft gekregen voor hun befaamde puntensysteem was me nog bijgebleven. Ook dat Vertu een onwijs gaaf spel EN gitaar heeft gekregen om weer muziek in hun dispuut te spelen was mij duidelijk. Daarna werd het een beetje vaag, want wat zat er in die ranzige motorolie van Beq??  Heeft QD alles op alles gezet om hun blok beton kapot te krijgen? En heeft TOF uiteindelijk nog iets gekregen of hebben ze gewoon weer hun altijd luie gedrag voortgezet en hun surprise gelaten zoals het stond? Was Iktinos (of kan ik beter Erik zeggen) nog blij met hun cadeau?

 

Njah ik hoor de kleine kindertjes alweer zingen, dus ga ermee stoppen. Tot volgend jaar! Het was een geslaagde viering!

 

Dikke Lebber Sint Nicolaas.

Je kan misschien ook genieten van: