Engelen in de sneeuw

Het is eerste kerstdag tweeduizend en tien, een mooie dag om lekker een beetje te klote achter mijn laptop bij mijn ouders. En omdat niemand nu te bereiken is zal ik maar de eer bij mezelf houden en zelf een klein verhaaltje doen over afgelopen donderdag. Want het was een geslaagd feestje en dat kan niet zonder verhaaltje de geschiedenis in gaan. In tegenstelling tot het feestje van vorige week. Dat was zeker een lekker feest maar het was eigenlijk meer een verkleed vermaak van de oude garde uit de soos. Kakkers, stakkers en bouwvakkers was het thema. Met heuse prijzen die uitgedeeld werden. Zo kreeg uberstakker van het jaar (Teun) zijn privé hangbal-shampoo om zijn zaakje een beetje strak in het gareel te houden voor het geval dat hij weer eens een telefoon met camera bemachtigd van een jongedame en daar zijn zaakje mee fotografeert… De prijs van beste bouwvakker was een twijfel tussen Tom K. en Imke, maar toen Imke besloot om haar vent te vergezellen in een kerstpakje was de keus duidelijk waar de nieuwste Donald Duck terecht kwam… Als laatste was er nog de kakker van het stel. Deze ging uiteraard naar Manon. Dit omdat de prijs een soort bubbels bevatte met een alcoholpercentage van 1.1%. Ideaal voor onze Lollie die geen alcohol mocht drinken! Maar goed weer even terug naar het heden, de kerstborrel:

 

Het begon om drie uur..

 

Toen begonnen de eerste studenten naar beneden te druppelen in de hoop op een gratis biertje. Dit was tevergeefs totdat de voorzitter de bel luidde en alle mannen (en een elke vrouw) zich stortte op de bar. Waarna de tap niet meer dicht is gegaan. Stout gaf hun debuut-optreden wat erggggg geslaagd was!! Jazeker ik ben fan! Ik stond dan ook luidbrullend mee te zingen. Hierbij mijn excuses voor iedereen die ik gehoorschade heb aangebracht. Tijdens de borrel gingen de Joosten rond als kerstmannen om geld op de halen voor Serious Request. Nadat Stout uitgespeeld was, werd het tijd voor Dj Kuup om plaatjes te draaien voor geld. Gie Steenput begon met Guus en Clouseau waarop hij een uitstekend dansje waagde met zijn vrouw Els van den Veyver. Daarna waren alle remmen los! Er werd met z’n alle voor Manon gezongen en heb ik mezelf nog een aantal keer voor schut gezet op de pooltafel met een dansje met de Lola’s op Nobody’s wife. En samen met Manon op Big Booty Bitches! Geweldigg! Het was wel duidelijk dat Manon weer mocht drinken zo uitte het op een gegeven moment in een dance-battle tussen een aantal jongens en Manon. Nadat alle mannen perplex stonden toen Manon eindigde in een volledige spagaat midden in de soos dachten de mannen hun troef in te brengen.. Jazeker ene Wouter zou wel even een salto’tje achterover doen vanaf de Bommelbar.. Dit eindigde iets anders waar Jeanne alles van afweet ;). Ag het bleef een leuke borrel, waarin de DJ het dak eraf draaide! Iedereen dronken was en iedereen wel zijn steentje had bijgedragen voor Serious Request. De joosten hadden blijkbaar nog niet genoeg of Remy had gewoon een drang om zichzelf uit te kleden…

En toen was het al weer acht uur.. (Of iets in die richting)

Iedereen werd naar buiten gebonjourd in de gedachte om met zijn alle naar Eindhoven te gaan. Dit liep iets anders als verwacht.  Wij als Lolla’s kregen een uitermate goed aanbod van de DJ wat we niet konden weerstaan. En dus uiteindelijk lekker warm aan de rosbief met gegratineerde aardappeltjes en boontjes in boter en nootmuskaat zaten. Met een heerlijke wijn om warm te blijven. Terwijl de rest voor welgeteld 1 uurtje in de sneeuw met -6 naar een aantal lampjes aan het kijken waren, het glazen huis genoemd. Helaas hadden ze het geld van die middag nog niet bij en konden ze vanwege de drukte de kroeg niet in.. Toen na 55 minuten de penningmeester der SV Totus kwam aanzetten met het geld. Moest iedereen (behalve op wat die hards die de eerste trein gingen nemen) de laatste trein halen. Met z’n alle dus weer richting Tilburg met nog geld op zak.. Ik heb nu al medelijden met alle medepassagiers van die coupe. Later die nacht heb ik namelijk nog de blauwe plekken gezien van menig ander die in een bagagerek waren beland..

En toen was het al weer twaalf uur.. (Of iets in die richting)

 

Met onze buikjes gevuld gingen we vanuit de AVZH richting de stad, waar we hoorde dat iedereen in de Prins vertoefde. Onderweg nog een eenzame man opgepikt die iedereen verloren was toen hij nog een kleine pauze had op het station.. Na de barre overlevingstocht richting de stad. (we hebben het echt maar op het nippertje gehaald, de sneeuwstorm had ons te pakken. Maar gelukkig hadden we 2 mannen bij ons die ons niet in de steek lieten en bij ons bleven tot we de stad hadden gehaald…) In de Prins aangekomen werd het tijd voor nog meer alcohol omdat al die lekkere mannen me gewoon bijna teveel werd.. Wat was dat goed zeg…  De biertjes en amaretto shotjes gingen er gemakkelijk in, het was uiteindelijk een erg gezellige bedoeling. Zo wisten meerdere (oud)leden van Totus ook na al die jaren de Prins nog blind te vinden!

 

En toen was het al weer laat.. (Ik weet het niet meer…)

 

Het was in ieder geval tijd voor een reis, of dat naar huis was of voor sommige een reis der tevergeefs was.. Mijn reis was weer terug naar de AVZH. (daar stond mijn tas nog 😉 ) Het had de uurtjes dat wij levend waren aangekomen in de Prins nog even lekker ‘doorgeschneet’ en lag een mooi wit laagje over Tilburg. Een zacht laagje waar je lekker in wilt springen (we hebben nog de sprong der levens gedaan, ‘Geef nooit op!’) en was het Koningsplein ook zoo mooi egaal dat daar even een engeltje moest komen.. Het was een wonderbaarlijke reis, waarin al saluerend gemarcheerd moest worden en ik het eerste gebouw heb ontdekt waarin het zelfs aan de onderkant van een uitkraging sneeuwt. De reis eindigde in de huiskamer van de AVZH.

 

En toen was het half 7.. (Toen gingen mijn oogjes dicht)

 

Ik zal nu mijn familie maar eens even gaan vergezellen. Ik wens jullie allemaal een fijne kerst, een gelukkig nieuwjaar en een fijne verjaardag! (Imke, leonie en mezelf!)

Je kan misschien ook genieten van: