Afgelopen zaterdag was de finale van Het Leukste Dispuut van Nederland. LOLA doet al drie jaar mee en we hebben drie keer de titel ‘Het Leukste Dispuut van Tilburg’ gewonnen. Dat betekend finaledag! Samen met de winnaars uit andere steden wordt er gestreden om de titel ‘Het Leukste Dispuut van Nederland’. Maar die titel is helemaal niet interessant. Een dagje uit met LOLA, samen op stap, drankjes en dansen, dat is veel leuker! En dat levert ook dit jaar weer een goed verhaal op. En ik kon het niet laten om dit met iedereen te delen… 

Vrijdagnacht 03:00 uur.
LOLA zou LOLA niet zijn, als we na een goede vergadering niet nog een ‘paar’ drankjes zouden nuttigen, om zo alle belangrijke dingen die besproken zijn weer te vergeten… Dat we de volgende ochtend vroeg de trein naar Amsterdam moesten hebben, deed er even niet toe. Daar werd dan ook totaal geen rekening mee gehouden… Als dat maar goed gaat!

Zaterdagochtend 09:00 uur.
Susan haar wekdienst heeft gewerkt, want wonderbaarlijk genoeg waren alle LOLA’s die mee zouden gaan op tijd aanwezig. Nog ontbijtend in de trein naar Amsterdam, is hoe de dag begon. Of we toen al weer volledig nuchter waren, laten we even in het midden.

Aangekomen op het festivalterrein en na een korte check of alles aanwezig was, (bier wel, genoeg mannen helaas niet) werden de eerste biertjes genuttigd. Bier drinken tegen de kater of om de kater te voorkomen? Doordrinken is immers de beste remedie!
De wedstrijd startte en onze ontzettend mannelijke coach coachte ons dan ook vol overtuiging. Ondanks de vele aanmoedigingen gingen de eerste punten aan ons voorbij. Touwtrekken is niet echt ons ding. Het tweede spel ging echter al veel beter (evenals het tweede biertje). Kogelstoten, ja daar is LOLA dan wel weer goed in. De rest van de dag luidde het motto dan ook: ‘Minder trekken, meer stoten’. Na alle test in volle glorie te hebben doorstaan was het tijd voor….. bier! O nee, grapje, de lunch.
Na de lunch volgde de Cityapp actie. Deze luidde: enthousiasmeer zoveel mogelijk mensen om de Cityapp van jouw stad te downloaden. Mensen enthousiasmeren, daar zijn we goed in! De pubquiz opdracht sloot het geheel af en nu was het wachten op de prijsuitreiking, met een biertje uiteraard. De prijsuitreiking had nog een leuke verrassing voor ons in petto. Wij waren tweede bij de Cityapp opdracht en dat leverde ons 75 gratis munten op. En ik kan je vertellen, die zijn goed gebruikt!

De avond verliep dansend en ging veel te snel. De gewonnen munten gingen er veel te snel doorheen en menig LOLA stond op haar kop. Dansen, drinken en huppelend over het terrein. LOLA was in een opperbest humeur.
De terugweg was dan ook een drukte van jewelste. Een zingende, dansende, vrolijke Pien, liet iedereen van Tilburg tot Amsterdam zien dat wij echt wel het leukste dispuut zijn. Jolanda glitterde haarzelf en het liefst zoveel mogelijk andere mensen met haar prachtige, roze glittersteentjes (stiekem meegenomen van het festival). Mattie vond het vooral leuk om te zingen en daar moesten dan ook zo veel mogelijk mensen aan mee doen. Gelukkig hadden we onze lieve (en toch ook lichtelijk aangeschoten) voorzitster, om het zooitje ongeregeld in toom te houden.

Eenmaal weer terug in Tilburg trok iedere LOLA, zoals we gewend zijn, haar eigen plan. Een aantal liepen samen naar huis en kletsten nog wat na, lachend en giechelend terugdenkend aan een hele leuke dag. We hebben niet gewonnen, maar daarom mogen we volgend jaar weer meedoen. En dat is toch veel leuker. En totdat we er volgend jaar weer bij zijn, hebben we de foto’s om terug te kijken op deze geweldige dag!

Liefs,
Mattie

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *